Issue using Zaquencer with Roland Boutique SH-01A

Home Forums Support Issue using Zaquencer with Roland Boutique SH-01A

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by Avatar of Christian Christian 4 weeks ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #6697
    Avatar of Matthewk
    Matthewk
    Participant

    Hello! First post here. I keyword searched an answer on here and through google but was unsuccessful.

    This may very well be an issue on the Roland side and not a Zaquencer problem.

    I’ve been using a Zaquencer for a few months to drive soft synths through Ableton. Zero issues!
    Yesterday I purchased a Roland SH-01A with the intention of driving it with the Zaq. As far as I can tell I have both the sequencer and the Roland working on the same MIDI CHannel, but I cannot get the SH-01A to play a pattern from the Zaq. It does, however, trigger one random pattern on the Roland when I press “Play” in Ableton; Zaqeuncer is triggered through USB to MIDI from my laptop and the SH-01A is triggered through MIDI to MIDI from the Zaquencer.

    Any ideas?

    Thank you.

    #6699
    Avatar of Matthewk
    Matthewk
    Participant

    Okay, so by simply moving the MIDI cable from the OUT B/THRU port to OUT A I was able to have my pattern play through the synth. I still do not know what this phantom pattern coming out of OUT B is, though.

    #6701
    Avatar of Matthewk
    Matthewk
    Participant

    Is OUT B/THRU simply unusable with the BCR after it’s had the Zaq update?

    #6702
    Avatar of Christian
    Christian
    Keymaster

    Hello,
    no, OutB should work just fine. Can you please tell me your setting of the Global Parameter MIDI Through AB?
    Best,
    Christian

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.